ADOPTERE EN GALGO

OVERVEJER DU AT ADOPTERE EN GALGO?

Når man skal have sin første hund hjem fra Spanien, har man altid en masse spørgsmål, og det er forståeligt, at det kan være svært at finde rundt i.

Derfor har vi samlet en masse forskellige råd og vejledning på disse sider.
Skulle du fortsat være efterladt med spørgsmål, er du selvfølgelig meget velkommen til at kontakte os. Læs mere på denne side

ADOPTIONSPROCEDURE

Er du seriøs i dit ønske om at adoptere en galgo, skal du først og fremmest udfylde en adoptionsformular. Adoptionsformularen findes her.
Når formularen er udfyldt, vil den blive sendt til Galgo SOS, og du vil hurtigst muligt blive kontaktet af en kontaktperson herfra.

Vi starter altid med en uddybende telefonisk samtale, og hvis der herefter er et fortsat ønske om adoption, vil vi efterfølgende foretage et obligatorisk hjemmebesøg. Det er altafgørende, at en eventuel adoption er gennemtænkt, så der vil blive stillet kritiske spørgsmål igennem hele processen.
Galgo SOS har til ansvar at gøre alt, der er i vores magt, for at sikre det bedst mulige hjem til vores samarbejdsorganisationers hunde.

Hundene, der adopteres har oftest haft en hård fortid, så det er utrolig vigtigt, at de ikke skal omplaceres efter adoptionen, når de endelig er faldet til, da det vil være svært for dem at tilpasse sig endnu et nyt hjem.

Du kan både henvende dig angående specifikke hunde, men også med et generelt ønske om at adoptere en galgo. Hvis sidstnævnte er tilfældet, vil Galgo SOS arbejde sammen med samarbejdsorganisationerne om at finde den helt rette hund til din familie.

Når du er blevet godkendt som adoptant, vil hunden blive reserveret til dig, og når overdragelseskontrakten er underskrevet, vil der blive fundet en dato for hjemtransport, og de nødvendige vacciner o.l. vil blive foretaget.
Slutteligt henter du hunden i lufthavnen, hvor en kontaktperson fra Galgo SOS også vil være til stede.

Efterfølgende vil Galgo SOS naturligvis være til rådighed for alverdens spørgsmål du måtte have.

Ved underskrivelse af overdragelseskontrakten erklærer adoptanten sig bl.a. indforstået med følgende:

Hunden skal altid bære halsbånd med den lovpligtige kontaktinfo på ejer, trepunktssele samt GPS, når hunden befinder sig udenfor

  • Hunden må ikke bruges til jagt, væddeløb eller lignende
  • Hunden må kun slippes løs af linen, såfremt det er i forsvarligt indhegnet område med 1,80 m hegn
    Hunden må ikke overdrages til andre personer, internater eller lignende.

    Skulle den yderste konsekvens indtræde, at adoptanten ikke længere kan tage vare på hunden, skal omplaceringen forestås af Galgo SOS. I yderste tilfælde skal hunden tilbage til Spanien

Bemærk i øvrigt at du, såfremt du bor i lejebolig, skal fremvise en lejekontrakt eller erklæring fra udlejer, hvorpå det fremgår, at det er tilladt at holde hund i lejemålet.


PRIS

Adoptionsgebyret er kr. 6.000 både til Danmark og Sverige, uanset om hunden er hvalp eller voksen. Såfremt adoptanten vælger selv at afhente hunden i Spanien, er adoptionsgebyret kr. 3.000
Adoptionsgebyret dækker omkostninger til: Kastration/sterilisation (ikke hvalpe), blodprøver, chipmærkning, alle lovpligtige vacciner, EU-pas, frikøb af hunden i Spanien samt hjemtransport til Københavns Lufthavn.

Vi adopterer udelukkende til Danmark og Sverige.

REGISTRERING AF DIN HUND

Du er selv ansvarlig for at registrere din hund i Dansk Hunderegister hurtigst muligt efter ankomsten. Det er ikke inkluderet i adoptionsprisen.
Udfyld denne formular, og betal kr. 145 til Dansk Hunderegister som angivet.

Det er også vigtigt, at der tegnes den lovpligtige hundeansvarsforsikring, så hunden er forsikret, når den ankommer til Danmark.
Husk altid at give din hund halsbånd på med hundetegn og GPS og medbring dette ved afhentningen i lufthavnen.

 

HJEMKOMSTEN

Alle hunde er vaccinerede og har fået ormekur inden ankomst, men da de opholder sig sammen med mange andre hunde i Spanien, anbefaler vi, at man behandler for lopper ved hjemkomsten for en sikkerheds skyld.
Dette gøres bedst ved at give hunden en pipette i nakken, som bekæmper lopperne.

Der kan desuden være stor ormebelastning i de områder, hundene kommer fra, hvorfor det anbefales, at hundene får ormekur for både spolorm og bændelorm ved ankomst.

Det anbefales desuden kraftigt at gennemlæse denne side.

For- og efternavn på adoptanten (denne vil fremgå af adoptionspapirerne)
Info om eventuel med-adoptant